Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur känns det att ha fått ett stipendium?

/

... Lovisa Söderlund, Hållnäs, 19-årig teknikstudent på Högbergsskolan, som får Atlas Copcos stipendium på 3 000 kronor ”för mycket väl utförd praktik och ett riktigt bra studieresultat”.

Annons

– Jätteroligt, jag blev lite chockad och förvånad, men jätteglad förstås. Det känns roligt att bli uppmärksammad för jag tycker att fler tjejer borde intressera sig för teknik.

Varför tror du att just du fick stipendiet?

– När de ringde mig från Atlas sa de att det var för att jag hade gjort bra ifrån mig under praktiken och för att jag hade lyckats bra i skolan. Och så är jag intresserad av teknik, jag tycker det är roligt och det här var ju en väldigt trevligt uppmuntran. Och jag har varit ambassadör för Högbergsskolan och uppmuntrat fler tjejer att välja teknikprogrammet eftersom det är en otroligt bred utbildning.

Vill du fortsätta inom teknikbranschen även i framtiden?

– Jaa, fast jag tror att det blir med ekonomisk inriktning. Jag har sökt till fastighetsmäklare på högskolan eftersom jag har ett byggnadsintresse, men nåt tekniskt blir det nog i framtiden.

Vad ska du göra för pengarna?

– Det vet jag inte än. Men jag har ju just tagit studenten så pengarna ska nog komma väl till pass. Jag ska nog köpa mig något fint.

Hur ser sommaren ut för din del?

– Jag ska jobba på ett café i sommar och så ska jag åka till Gotland. Sen ska jag ta det lite lugnt nu efter studenten och förhoppningsvis kommer jag in på högskolan till hösten.

Mer läsning

Annons