Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I morgon kan du inspireras i Ingers trädgård

/
  • UPPRUSTAD KVARN. När Inger Davidsson flyttade in på Blomstergatan för sju år sedan var kvarnen förfallen. Numera snurrar den på dagen och lyser upp trädgården på kvällen.
  • HITTA RÄTT. Flertal skyltar visar vägen i den stora trädgården.

Perenner, porlande vattenfall och trädgårdsugglor. I morgon, lördag, öppnar Inger Davidsson från Tierps trädgårdsförening grinden till sin trädgård och alla som vill är välkomna att inspireras.

Annons

Nästan varenda liten plätt av den 1 300 kvadratmeter stora tomten är fylld av blommor och buskar. Skyltar visar vägen till gömda smultronställen och av den tidigare gräsmattan skymtar bara gröna stigar. Här skådas dass, prydnadsigelkottar och prydnadspaddor.

– Jag får nya knäppa idéer hela tiden. Därför tycker jag att det är kul att låta andra amatörträdgårdsmästare komma hit så vi kan utbyta idéer och tips, säger Inger Davidsson, som till vardags är busschaufför.

Nästan 100 besökare

Det är femte året i rad som hon öppnar grinden till sin privata tomt på Blomstergatan i centrala Tierp. Förra året kom nästan 100 personer och i år hoppas hon på samma respons.

– Jag är egentligen en lat trädgårdsmästare och gillar lättskötta växter som lupiner och stäppsalvia. Min trädgård är full av olika växtavdelningar och jag kan avslöja att det bland annat är för att slippa klippa gräsmattan. Det går att vara både lat och ha en fin trädgård.

Börja med lättskötta växter

Inger Davidssons tips till nybörjaren är att börja med just olika slags lättskötta perenner.

– Vissa tycker att perennen lupin är ogräs, men smaken är som baken. Viktigast är att ha en bördig jord, sedan kan man plantera nästan vad som helst.

Senare i sommar öppnar även andra medlemmar i Tierps trädgårdsförening sina trädgårdar för allmänheten. Mer information finns på deras hemsida.

Mer läsning

Annons