Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ida siktar på seger i Musik Direkt

/
  • I FINAL. Ida Wiklund, Örbyhus, deltar i länsfinalen av Musik Direkt.Foto: Jocke Bispfors

På söndag tävlar vissångerskan Ida Wiklund från Örbyhus i länsfinalen av Musik Direkt. Med sin sköna röst och egna ballader har hon nått framgångar det senaste året. Och hon slipar på sin talang mellan spelningarna.

Annons

20-åriga Ida Wiklund berättar om filmen som pappa Christer tog under Riksfestivalen i Kalmar förra året. En tävling där hon slogs mot fyra–fem andra singer/songwriters.

– Jag tränar bort tics jag har för mig. Som att jag satt och gungade med gitarren hela tiden. Det kan ha betydelse, helhetsintrycket är viktigt, säger hon.

Hon säger att hon blivit mer självsäker på scenen och vågar ta plats. Länsfinalen är ingalunda den enda framgången för henne. Förra året vann Ida finalen och skickades till Riksfestivalen. Hon segrade i Radio Upplands tävling om att få kvala till Svensktoppen. Fast det hon värderar högst är att hon i sommar ska tävla mot två andra i Kungsträdgården om Ted Gärdestadstipendiet på 25 000 kronor.

– Om jag får pengarna ska de gå till min musikutbildning.

Ida Wiklund skriver alla sina sånger själv, det har blivit ett 20-tal. Hon säger att det är upp till lyssnaren att bedöma vad låtarna handlar om. Idoler är Lars Winnerbäck och Kent.

– Det lät säkert som Cornelis Vreeswijk. Den handlar om en person som gillade honom. Det är lite dubbeltydligt, inflikar Ida.

Ida går en ettårig musikutbildning vid Rimforsa folkhögskola. Drömmen är att kunna försörja sig på musiken. Hon vill också bredda sitt kunnande

– Nästa år tänker jag söka en musikalutbildning, säger Ida Wiklund.

Annons