Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen ny köttbutik i Björken

Det blir ingen fortsättning på konkursdrabbade Svealands Kött AB:s butik i Tierp.

– Det har funnits intresserade, men ingen som i slutändan kunnat ikläda sig det ansvar som det innebär att ta över, säger konkursförvaltaren Anders Norman.

Annons

Det var i juni som Svealands kött, med fyra anställda, försatte sig själva i konkurs. Orsaken är att ägarna hade minst 1 miljon kronor i skulder till leverantörer och bank.

Konkursförvaltaren advokat Anders Norman var till en början hoppfull om att hitta någon som kunde driva verksamheten vidare. Nu blir det inte så.

– Tyvärr, måste jag säga. Men ibland blir det på det sättet.

Enligt Anders Norman har ägarna haft ganska bra snurr på verksamheten, men inte tillräckligt för att tjäna in till de skulder de haft sen gammalt.

Strax innan Svealands kött AB försatte sig själva i konkurs hade ett slakteri begärt dem i konkurs då de hade obetalda fordringar på 325 000 kronor.

Svealands kött höll från början till i Strömsberg innan de 2006 flyttade in i gamla Björken i Tierp. Konkursförvaltaren kommer nu att försöka sälja inventarierna för att därefter lämna tillbaka lokalen till Tierpsbyggen.

Vad som kommer att bli där i framtiden är oklart.

– Vi har haft ganska bra efterfrågan på lokaler i Tierp men inte kunnat erbjuda något. Vi ska annonsera ut lokalen och jag hoppas att vi kan hitta någon som vill hyra den, säger Roger Kjettselberg, vd för Tierpsbyggen.

Kjettselberg ser gärna att en verksamhet med användning av köket hyr lokalen.

– Annars vill de nog inte hyra hela lokalen. Det mest optimala för oss vore om någon som sysslar med mat eller catering vill hyra den. Men vi får se, det kanske blir svårt.

Annons