Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget beslut om Forshems framtid

/
  • OSÄKER FRAMTID. Det blev inget avgörande i kommunfullmäktige om Forshems framtid. Borgarna fick igenom en återremiss för att undersöka kostnaderna för att stänga äldreboendet.

Det blev inget beslut om att lägga ned äldreboendet Forshem.
Borgarna drev i kommunfullmäktige igenom en återremiss av ärendet.
Catarina Deremar (C) menade att hon med det beslutunderlaget inte kunde ta ställning i frågan.

Annons

– Jag kräver en minoritetsåterremiss. Man behöver belysa kostnaderna i dag mot att stänga Forshem, säkra upp med hemtjänst och göra ett kunskapscentra för demensvård på Wesslandia, sade Deremar, under tisdagens sammanträde.

Borgarna hade dessförinnan begärt ajournering för att prata sig samman i frågan. Kommunfullmäktige beslutade om en sådan minoritetsremiss, då det räcker med en tredjedel av rösterna och 18 av 45 ledamöter röstade för förslaget.

Pia Wårdsäter (S) pratade sig varm för s-förslaget att stänga Forshem och göra ett demensboende i flera nivåer på Wesslandia i Karlholmsbruk.

– Det handlar om att utveckla demensvården. I framtiden kommer vi att få många fler dementa, det kan bero på att vi blir äldre och äldre, sade hon.

V ville stänga

Vänsterpartiet stödde förslaget att stänga Forshem. Miljöpartiet hade en egen linje.

– När vi nu har en beredning som tittar på äldreplan 2020 borde det här vägas in i det arbetet. Det är rimligt att skynda långsamt i frågan, sade Håkan Thomsson (MP).

Annons