Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaospassagerarnas punk passar i P4

/
  • MOT SVENSKTOPPEN. Kaospassagerarna – Matilda Fredriksson och Robin Hast - vann inte länsfinalen av Musik Direkt. Det gjorde bandet Beside The Bridge. Däremot får Matilda och Robin tävla i länsfinalen av ”Svensktoppen nästa”.

Bandet Kaospassagerarna, med medlemmar från Tobo och Örbyhus, har kommit en liten bit på väg mot Svensktoppen. De har vunnit en av Radio Upplands finalplatser i tävlingen ”Svensktoppen nästa”.

Annons

Det var i samband med söndagskvällens länsfinal av Musik Direkt som de vann priset. Nu slåss de med sju andra länsbidrag om kval till riksfinalen på Liseberg. Segraren i Göteborg kan röstas in på Svensktoppen.

Kaospassagerarna består av Matilda Fredriksson, 18 år, sång och Robin Hast, 19 år, gitarr. De spelar alternativ punk med tonvikt på de svenska texterna.

Kommer att spelas i P4

– De har en egen stil och har en bra tajming tillsammans. Det handlar om ”Svensktoppen nästa” och deras musik ryms i P4:s breda musikprofil. Deras musik kommer nu flera gånger att spelas i radio, säger Andreas Miller, kanalchef på Sveriges Radio Uppland.

Förvånade över priset

– Jag tycker att det här priset är lika mycket värt som förstapriset. Det är ett brett pris, säger Matilda Fredriksson, Örbyhus.

Duon blev förvånade när de utsågs till pristagare.

– Det är roligt. Jag vet inte så mycket om det priset, säger Robin Hast,Tobo.

Bandet ska nu välja ut en egenskriven låt till länsfinalen.

– Jag har skickat in en låt som heter ”Idioterna”. Vad den handlar om får var och en själv tolka, säger Robin Hast.

Mer läsning

Annons