Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart med två nya chefer i Tierp

En konsult från Tobo och en direktör från Gävle.
Där har ni Tierps kommuns nya produktionschefer.
Från och med 1 juni ersätter de Jan Rosenfeld och Sture Lindgren.

Annons

I slutgallringen till de två chefstjänsterna stod det mellan tre namn. Det blev Leif Lagman från Tobo och Peter Björebo från Gävle som till slut fick skriva på anställningskontrakten.

– Det här känns jätteskoj. Jag har varit konsult inom kommunal verksamhet de senaste åren. Så jag har sett det från insidan och fastnat för den sortens verksamhet, säger 49-årige Leif Lagman, som tidigare också jobbat som företagsledare och projektledare.

Peter Björebo, ett år yngre än sin blivande kollega, jobbar i dag som direktör på Ekonomistyrningsverket i Stockholm. Han bor i Gävle och förutom kortare restid till jobbet ser han fram emot nya utmaningar.

– Jag tror att det är ett väldigt roligt och givande jobb. Det gäller inte minst att kunna erbjuda kommuninvånarna en bra service på ett effektivt sätt.

– Det är skattemedel som vi har att jobba med och skattebetalarna vill självklart ha tillbaka så mycket som möjligt, säger han.

Den kommunala verksamheten är heller inte något nytt för Björebo, som tidigare jobbat inom socialtjänsten i Gävle kommun.

De båda ersätter de nuvarande produktionscheferna Jan Rosenfeld, som går i pension, och Sture Lindgren, som väljer att sluta ett år innan pension för att satsa på sin musik.

Annons