Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsult ska locka elever till Högbergsskolan

/
  • BLI BÄTTRE. Gymnasieorganisationen i Tierp, däribland Högbergsskolan, har fått mer pengar för att bland annat satsa på att locka fler elever till skolan.

Mer specialidrott, bärbara datorer till alla och gratis körkort.


Det tror elever på Högbergskolan kan locka fler att läsa

i Tierp.


– Lärarna är bra här, säger Alexander Eriksson, 18.

Annons

I tisdags klubbade kommunfullmäktige socialdemokraternas budget för 2009. Den innebär bland annat en satsning på att profilera gymnasieskolan i Tierp. I dag dras gymnasieorganisationen med ett stort underskott på grund av att många Tierpselever läser på andra orter. Nu ska det bli ändring.

En utomstående konsult har anlitats och kommer i dagarna att börja sin granskning av Högbergsskolan.

– Syftet är att vi ska bli ännu bättre, säger Anders Eklund, biträdande rektor på skolan.

I februari ska utredningen vara klar. Hur skolan ska profilera sig för att sticka ut bland de kommunala och fristående gymnasieskolorna i länet vet inte Eklund.

– Vårt politiska uppdrag är att erbjuda så många utbildningar som möjligt, säger Eklund som menar att det då blir svårare att nischa sig.

Att många från Tierp lockas att läsa i Uppsala har han en egen teori om.

– Jag tror det är staden som lockar. Det är häftigare att läsa i Uppsala än Tierp, säger Eklund som betonar att marknadsföringen av skolan är viktig.

Han ser fram emot att en utomstående konsult ska titta på skolan och göra en bedömning av vilken specialkompetens som finns och vilka utvecklingsmöjligheter skolan har. Det är bra ”att se med andra ögon” som han själv uttrycker det.

Elever som Arbetarbladet har pratat med har inga raka svar på hur de vill att skolan ska profilera sig. Däremot tycker de att alla elever på skolan borde få bärbara datorer och möjlighet till att ta körkort under sin studietid. En större satsning på idrott är något som flera välkomnar.

Alexander Eriksson och Robin Söderlund går tredje året på samhällsveteskapliga programmet. De ger skolan en 3:a i betyg av 5 möjliga.

– Det har varit lite struligt med schemaplaneringen, annars är det bra, säger killarna.

Alexander, som pendlar från Björklinge, tycker att det är bra att skolan inte är så stor.

Robin valde skolan för att det var nära och att möjligheten till specialidrott fanns.

– Det som är bra här är att man kan läsa nästan allt, säger Robin.

Mer läsning

Annons