Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kreativiteten flödar i tatuerarstudion

/
  • Visar vägen. Det är svårt att missa tatuerarstudion ute från vägen. Förutom bokstäverna på taket hjälper en egenhändigt tillverkad skylt till att visa var studion ligger.
  • Fingerfärdig. Anna Källström är tatuerarlärling, här fyller hon i färg i ett ”Old School-timglas” på Hannes Skärling-Paimo.

Från början ville de bara köpa och renovera en gård på landet. Men efter ett år startade Pekka Palomaa och Anna Källström en tatueringsstudio och planerna slutar inte där.

Annons

Många resande utefter väg 292 har säkert lagt märke till texten som målats på ett av taken i Bäcklösen. Där står ”Crazy Fresh” i stora bokstäver. Målningen är inte klar än, tanken är att den ska täcka hela taket.

– Det handlar om att synas. Folk ska se var vi håller hus, säger Pekka Palomaa, som tillsammans med en annan tatuerare, Johan Svensson, driver en tatuerarstudio i Bäcklösen.

Inte planerat

Det var långt ifrån planerat att det skulle bli en tatueringsstudio i Bäcklösen när Pekka Palomaa och Anna Källström för två år sedan köpte gården. De bodde i Norrtälje men hade en dröm om att flytta ut på landet.

När de hittade ett lämpligt renoveringsobjekt så slog de till och valet föll på gården i Bäcklösen. Som av en slump började ryktet för ungefär ett år sedan sprida sig om att det fanns en tatuerare i Bäcklösen.

Pekka Palomaa och Anna Källström hade anlitat en rörmokare, han berättade om tatuerarna för en vän, som sedan lät sig tatueras.

– Sedan gick det så här fort, säger Pekka Palomaa och knäpper med fingrarna.

Studio på övervåningen

För ett år sedan bildades Crazy Fresh Tattoo. Tatuerarstudion ligger på övervåningen i boningshuset, tolv personer arbetade i tre månader med att ställa den i ordning.

Men tanken är att gården ska vara något mer än ett ställe att tatuera sig på. Pekka Palomaa och Anna Källström vill att kreativiteten ska flöda och det finns utrymme också för andra konstformer.

– Vi var på en spelning på en fritidsgård i Tierp, det var några yngre killar som spelade. Vi tyckte det lät bra och frågade dem om de ville spela på vår gård. Och så blev det, säger Anna Källström.

För framtiden finns många planer, bland annat på en ateljé, smycketillverkning och ett café. Redan nu bor det mycket folk på gården, vänner som stannar några dagar eller veckor.

– Alla som kommer hit mår bra, när de kliver innanför grindarna finns det inget utanför, säger Pekka Palomaa.

Vad är den konstigaste tatueringen du gjort?

– Jag kommer att göra en i höst, men att berätta vad det är lämpar sig inte för en tidning, säger Pekka Palomaa innan han berättar att det konstigaste han gjort hittills är en dödskalle i armhålan.

Annons