Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kupan öppnar i Tierp

/
  • ÄNTLIGEN. Barbro Johansson vid Röda Korset i Tierp är glad för att de efter två års planering öppnat en Kupan-butik. Kläder är den viktigaste delen av försäljningen.
  • NY TRÄFFPUNKT. Röda korset har öppnat mötesplatsen och second hand-butiken Kupan i centrala Tierp. Anita Wallin från Tierp fanns på plats under premiären.

En mötesplats för ensamma människor. Nu har Röda Korset öppnat Kupan på Norra Esplanaden i Tierp.

– Jag tror att det här är nödvändigt. Det är många som behöver ett ställe för att träffa andra personer, säger Barbro Johansson, Röda Korset i Tierp.

Annons

Kupan är en second hand-butik med kläder och prylar. Men det är inte dess primära uppgift - det är att finnas som en träffpunkt för Tierpsborna.

– Försäljningen är vårt sätt att få verksamheten att gå runt. Överskottet går till Röda korset, förklarar Barbro Johansson.

Hon är frivilligledare för Kupan i Tierp. Ett 20-tal ideellt arbetande kommer att turas om att vara där tre dagar i veckan.

Kupan finns på 300 platser i Sverige. Sedan förra året även i Skärplinge. En verksamhet som varit framgångsrik och som ger Röda Korset i Tierp råg i ryggen.

– Det är mycket arbete bakom det här. Vi har planerat det i över två år, men har haft svårt att hitta en lämplig lokal.

Det var många som ville vara med och köpa sig ett plagg eller en pryl på onsdagens premiär. En av dem var Anita Wallin.

– Jag är främst ute efter kläder. Även om det är begagnat så är det bra kvalitet. Tidigare har jag åkt till Kupan i Gävle, säger hon.

Mer läsning

Annons