Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna anmäler Tierps kommun för diskriminering

En kvinna som tidigare jobbat inom vården i Tierps kommun och som sökt liknande tjänster anmäler kommunen till Diskrimineringsombudsmannen (DO).

Kvinnan menar att hon blivit åsidosatt på grund av en tidigare sjukskrivning eller sin ålder.

Annons

I anmälan skriver kvinnan att hon jobbade inom vården i Tierps kommun i elva år innan hon sade upp sig och började på annan ort. Detta då hon inte beviljades tjänstledighet. Efter en kort tid flyttade hon hem och sökte tre jobb inom vården i kommunen.

Kvinnan uppger att hon aldrig blev kallad till någon intervju utan mer ”möten”. Där ska ansvariga chefer hånfullt ha ifrågasatt varför hon sökt sig tillbaka. De ska ha tagit upp att hon tidigare varit sjukskriven i två år för ryggbesvär. En chef undrade om hon förstod att tjänsten innebar schemalagda kvällar och helger.

Kollegorna upprörda

Cheferna meddelade att hon inte får någon av tjänsterna. Anledningen ska inte ha varit dålig kompetens utan samarbetssvårigheter. I anmälan till DO skriver kvinnan att hon inte hört om sådana problem. Flera av hennes tidigare kollegor ska också vara upprörda över det påståendet. Kvinnan poängterar att två av de tre tjänsterna gått till personer som bara varit färdiga med sina vårdutbildningar i ett par år.

Kristina Ericson, chef inom äldreomsorgen, har inte sett anmälan och har därför inga kommentarer.

Mer läsning

Annons