Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lekplats på gång vid kapellet

/
  • Här ska den ligga. Isabelle Björklund tycker att man kan ha blommor i stubben efter poppeln. En annan tanke inom församlingen är att göra ett bord vid den nya lekplatsen.
  • favorit. Tindra Johans-son, 5, gillar linbanor bäst.

Karlholmsbruk ska få en ny lekplats. Platsen är gräsmattan nedanför kapellet vid Vita magasinet. Både barn inom kyrkan och andra ungar kommer att få leka där.

Annons

Det mest utmärkande på gräsmattan är en stor och ihålig stubbe. Det är resterna av en rutten poppel som togs ned. Fågelkvittret överröstas av smattret från en åkgräsklippare. Vaktmästaren Isabelle Björklund slår av maskinen och tar av hörselkåporna.

– Det var jag som kom med idén om en lekplats. Jag är också barnledare i Vita magasinet och i dag är vi med barnen på gräsmattan där utanför, säger Isabelle Björklund.

Positiva mammor

Björklund berättar att ett 50-tal barn från spädbarnåldern till 13 år är med i kyrkans verksamhet.

– Alla mammor jag pratat med är positiva till idén, säger hon.

Kyrkoherde Lars Gustafson, som också är ordförande i Idé och utvecklingsgruppen i samhället, har förankrat planerna i det sällskapet.

Kan användas av alla

Carl-Bertil Wallin, ordförande i kyrkorådet i Västlands församling dit Karlholm hör, säger att lekplatsen ska betalas från olika håll. Lekplatsen ska, precis som i Västland, kunna användas också av allmänhet.

Gustafson när i församlingsbladet en förhoppning om att lekytan ska vara klar till nästa sommar.

Förutom vanliga lekredskap har isabelle Björklund ett önskemål.

– Varför inte ta hit en roddbåt, vi är ju vid hamnen.

Mer läsning

Annons