Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad insamling till världens barn

/
  • lyckad kombination. Lokalen var fylld till bredden när musikskolan och Högbergsskolans estetelever hjälpte till att samla in pengar till världens barn. Konferencierer för kvällen var Vilma Carlsson och Nadia Sultan Moussa.

Att insamling till behövande barn och musik utövad av barn är en succékombination visade sig då konserten för Världens Barn genomfördes på Åskars i Tierp under gårdagskvällen. Lokalen var fylld till bredden och såväl gammal som ung hade samlats för att höra och se både musik och dans från scenen.

Annons

Det hela började tidigt i våras då musikskolan i Tierp tog kontakt med Kari Borgsö som är länssamordnare för Världens Barn och ville hjälpa till på något vis till höstens stora insamling. Det resulterade i den här konserten där både musikskolan och Högbergsskolans estetelever deltog.

– Jag är relativt säker på att det här är första konserten som genomförs för det här ändamålet men jag hoppas att vi ska kunna få till ett samarbete som ska leda till att detta blir en årligt återkommande happening.

– För mig känns det extra stort när barn och unga solidariserar sig med andra barn och unga långt utanför Tierps och Sveriges gränser, berättar Ann-Cathrin Larsson, ordförande för Rädda barnen i Tierp.

Ett 100-tal nöjda åskådare såg ett digert program av duktiga elever och insamlingsbössorna skramlade förhoppningsvis länge under denna minnesvärda kväll till förmån för Världens Barn.

Larsgöran Svensson

Mer läsning

Annons