Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magi och skidåkning på sportlovet i Tierp

/
  • TROLLERI. Magnus Vihagen har gett trolleriföreställningar sedan 1992. Vihagen säger att den som vill bli trollkarl främst ska vara intresserad och vilja roa människor.

Hokus pokus, så blev det sportlov i Tierp igen.

Just trolleri är också en av aktiviteterna.

Fast det bjuds även på skridsko, bad och film.

Annons

– Det blir grundläggande nybörjartips i trolleri med kort, rep tärningar och papper. Det viktigaste är att man har roligt och vill roa människor, säger Magnus Vihagen, som leder trolleriskolan i Tierp på tisdagen.

Kan den blyge lära sig att trolla?

– Ja, det är absolut ett sätt att öva så att man inte är blyg. Man växer i rollen som trollkarl.

Olika aktiviteter

Det är ett gediget sportlovsprogram som väntar ungdomarna från helgen och nästa vecka. Aktiviteterna anordnas i kommunens olika orter såsom Söderfors, Skärplinge, Edvalla, Tobo, Tierp och Örbyhus. Skridskoåkning sker inomhus i Tierp och Skärplinge, men även utomhus på Bruksvallen i Söderfors.

Vendelbadet i Örbyhus har öppet flera dagar i veckan. Det går också att bada i Björkängsbadet på fredag eftermiddag. Tierps Bio visar sportlovsfilm under veckan. Barnfilm blir det även i IOGT-lokalen i Månkarbo på torsdagskvällen.

Skidåkning

Vad är väl ett sportlov utan skidåkning? Det går att åka både utför och på längden. Backen i Söderfors är öppen under veckan. Såväl i Tobo som Bäcklösen kan ungdomarna testa längdskidåkning. Ännu mer friluftsliv väntar den som deltar i naturskolan i Edvalla under torsdagen. Där blir det täljning, pinnbrödsbakning och konsten att göra egen eld.

Sportlovsprogrammet i kommunen bjuder på mycket mer för den som väljer att inte bara krama kudden. Vad sägs om skytte, skoteråkning, teater, musik, keramik, ridning, med mera?

Sportlovsprogrammet finns på kommunens hemsida på internet, www.tierp.se.

Mer läsning

Annons