Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med glatt humör och gratis kaffe kommer man långt

/
  • Djur är förstås ett stort intresse hos familjen Eksell. I nedervåningen har de sin veterinärklinik och på övervåningen bor Per och Elna tillsammans med sina tre barn och hundarna Rune (till vänster) och valpen Gunnar. Igår fick de ta emot priset

Ett glatt leende och gratis kaffe och kaka till kunderna. Det är XL Vets och Tierps Färgs gemensamma framgångsrecept. I går tilldelades de båda företagen kommunens pris ”Årets företagare”.

Annons

Stina Karlsson på Tierps Färg tog emot det ena priset på 10 000 kronor och det andra, också det på 10 000 kronor, gick till makarna Per och Elna Eksell, som har XL Vet i Örbyhus, på en tillställning i kommunhuset i går.

”Fantastiskt kul”

– Det känns fantastiskt kul. Personliga relationer till kunderna tror jag är viktigt och jag får väl ta priset som ett tecken på att vi lyckats, säger Stina Karlsson stolt om priset.

Förra året firade Stina 20-årsjubileum på Tierps Färg och de senaste två åren har hon själv ägt och drivit den anrika färgbutiken på Esplanaden.

– Och jag älskar jobbet. Att vi har möjlighet att sätta en egen prägel på butiken tycker jag är viktigt, säger hon och berättar att butiken alltid har nybryggt kaffe och kaka till kunderna.

Priset för årets företagare värmer och gör Stina stolt, men hon är ödmjuk och menar att kollegan Annelie är minst lika delaktig i utmärkelsen.

Familjen viktig

– Min mans och familjs stöttning har varit viktig, men Annelie är fantastisk. Hon är så duktig, konstaterar Stina entusiastiskt och förklarar att hon hoppas att den trevliga och familjära stämningen i butiken smittar av sig på kunderna.

Trevlig och familjär stämning är det definitivt också på XL Vet i Örbyhus som är årets andra pristagare. I väntrummet till djurkliniken bjuds hussar och mattar på kaffe och nybakt kaka varje dag.

Populär veterinärklinik

– Vi turas om att baka, jag bakar mest men Elna gör godast fikabröd, skrattar veterinären Per som är jättestolt över utmärkelsen ”Årets företagare”.

Elna och Per, som driver den populära veterinärkliniken i Örbyhus, är överens om att en viktig framgångsfaktor är att de båda stormtrivs på jobbet.

– Vi mår gott av det här jobbet, och då gör vi också ett bra jobb, funderar Per och får medhåll från Elna.

Kliniken är populär och särskilt mycket tid behöver paret inte ägna åt att marknadsföra sig. Ända in i juni har de tider uppbokade.

– Vi har fullt upp och jobbar hårt på dagarna, men det trivs vi med och vi är lediga på helgerna. Och det verkar ju vara ett framgångsrikt koncept, ler Elna.

Mer läsning

Annons