Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mehedebybor kräver bättre kollektivtrafik till Tierp

Bussen mellan Mehedeby och Tierp går inte längre på helgerna och den stannar inte längre utanför äldreboendet. Dåligt tycker Sune Klippmark i byns fastighetsägarförening, som nu uppmanar länstrafiken att tänka om.

Annons

– Vi har hört klagomål från äldre som inte orkar gå sträckan till tåget. Tidigare stannade bussen utanför deras dörr och de kunde ta den. Nu får de förlita sig på färdtjänst i stället, säger Sune Klippmark.

Han tycker att turtätheten i allmänhet har försämrats, och på helgerna går det inte att ta bussen alls.

– De sa när Upptåget invigdes att det skulle bli färre bussturer, men att det skulle kompenseras med att fler tåg skulle stanna i Mehedeby. Men det har blivit färre bussturer och inte så många fler tåg.

Omförhandling

Kaj Rönnbäck, chef för planeringsavdelningen på Uppsala Lokaltrafik, säger att det hela handlar om hur många som åker med bussarna.

– Vi får ju in beställningar från varje område som baserar sig på antalet resenärer, och på småorter som Mehedeby kan det bli ganska få turer just därför.

Kaj Rönnbäck förklarar att hela busslinjen 838 nu håller på att förhandlas om – det är oklart om det är kommunen eller landstinget som ska ha ansvar för den och därför är det svårt att veta hur det blir med linjen framöver.

– Men vi tar gärna emot synpunkter från dem som behöver använda lokaltrafiken. Det är klart att vi vill att det ska fungera så bra som möjligt.

Annons