Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljonbidrag till Tierps äldreomsorg

Socialstyrelsen ger 2,5 miljoner till Tierps äldreomsorg. Bidraget ska bland annat användas till läkemedelsgenomgångar, förbättring av demensvården och socialt innehåll.

Annons

Satsningen ska inte användas till den ordinarie verksamheten, utan är ett slags öronmärkt bidrag.

– Vi fick pengar för läkemedelsgenomgångar förra året också, men vi tycker att det arbetet borde fortsätta, säger Mojgan Alimadad, produktionschef för Tierps äldre- och funktionshindradeomsorg.

Läkemedelsgenomgångarna innebär att äldrevården i samarbete med landsting och apotek ska gå igenom medicinerna som de äldre äter. På så sätt minskar risken för övermedicinering och farliga kombinationer av läkemedel.

Socialstyrelsens satsning på att utveckla demensvården gäller inte bara Tierp utan hela riket. Det rör sig om behandlingsmetoder och kunskapsutveckling. I Tierp är ambitionen dessutom att efter hand flytta alla dementa till ett boende där kompetensen ska finnas samlad.

Bidraget ska också användas till att utveckla det sociala innehållet inom vården med olika aktiviteter. Det kan röra sig om allsång eller annan gemensamhetsskapande verksamhet.

Malin Beeck

Mer läsning

Annons