Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljonprojekt tar över i Arbetarbladets lokaler i Tierp

Arbetarbladet har lämnat sina lokaler i Tierp.
Nu blir det huvudkontor för ett nytt projekt som ska hjälpa 300 företag att vässa sin kompetens.

Annons

Arbetarbladet finns kvar och bevakar Tierp som tidigare. Vår Tierpsansvariga reporter Catharina Hugosson utgår däremot från Gävle, men är ofta på plats i Tierp, liksom våra andra reportrar med uppdrag att finnas på plats ute i vårt spridningsområde.

I kontorslokalen förbereds nu ett utbildningsprojekt som riktar sig till 300 företag i de fyra Nordupplandskommunerna Tierp, Älvkarleby, Östhammar och Heby. Det är ett EU-projekt som handlar om affärsutveckling som dragit i gång 1 februari och pågår till 2019.

– Det är en fantastisk möjlighet, framför allt för små företag där det finns tillväxtmöjlighet. Men de har ofta inte samma möjlighet att kompetensutveckla sig som större företag, säger Sara Hellberg, projektledare för Affärskompetens Norduppland.

23,7 miljoner har föreningen Nordupplands kompetenscenter fått i bidrag från Europeiska socialfonden. Med deltagarnas medfinansiering har projektet en budget på över 31 miljoner kronor.

Läs mer: 23 miljoner i stöd ska utveckla småföretagen i Norduppland

Nu jobbar fyra personer i nio månader med att ta reda på exakt vilka typer av utbildningar företagen behöver. Totalt kommer omkring det att vara sex heltidstjänster inom projektet.

– Utredningen är en viktig del för att skapa insikt om vad man redan är bra på inom företagen och vad man behöver utveckla, säger Sara Hellberg.

Till hösten kommer utbildningarna att dra i gång.

Läs också: Dödförklarar snack om butiksdöd i Tierp

Förutom lokalen i Tierp kommer det att finnas en lokal i Östhammar. Affärsutvecklare kommer också att åka ut till Älvkarleby och Heby.

På lång sikt är målet att det ska finnas ett varaktigt stöd för företagen och man kommer att se över vilket stöd som redan finns, hur företagen kan utnyttja dem mer och hur man kan styra utbildningsinsatser efter vilka behov som finns.

För fler lokala nyheter och pushnotiser om viktiga händelser från just ditt närområde, ladda ner vår nya app till din Iphone eller Android!

För Iphone: Hämta här

För Android: Hämta här

Mer läsning

Annons