Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljonregn över ungdomssatsning

/
  • GLAD. Ulrica Hillerstig en av eldsjälarna bakom ungdomsnätverket i Tierp. Här en bild från Allaktivitetshuset i Tierp 2008 – samma år som ungdomsnätverket bildades.
  • HÄLSOHUS. I det gamla möbelhuset i Tierp ska Hälsohuset inrymmas. Förutom stödsamtal ska det bli ett fik och träningsmöjligheter för ungdomar.

Nu kan satsningen på ett Hälsohus med stödsamtal och café blir verklighet.
Ungdomsprojektet har fått flera miljoner av Allmänna Arvsfonden till personal på plats.

Annons

– Det är helt fantastiskt. Ungdomarna har kämpat sedan 2008. Det här är ett besked som känns helt magiskt, säger ungdomspolis Ulrica Hillerstig.

Ungdomsnätverket i Tierp hade ansökt om pengar till projektet ”På plats”. Ansökan gick ut på att anställa tre verksamhetsansvariga som skulle bygga upp stödverksamheten till ungdomar vid Hälsohuset under tre års tid. Målgruppen är barn och unga som mår dåligt och behöver extra stöd. Projektet syftar också till att motverka mobbning och droganvändande bland unga, samt förhindra att de kommer in på den kriminella banan.

Klartecken för Hälsohuset

På onsdagen fick Hillerstig glädjebeskedet och nu kan arbetet med att i ordningsställa Hälsohuset på allvar påbörjas. Samtidigt påbörjas rekryteringen av personal.

– Hela huset ska renoveras och vi måste in med inventarier, berättar Hillerstig som hoppas att verksamheten ska vara igång om en månad.

Initiativet till ett Hälsohus kommer från Ungdomsnätverket som består av ett engagerade ungdomar i samarbete med polis och socialtjänst. Hälsohuset ska inrymmas i gamla möbelaffären ”Arne Olssons” i Tierp.

Ett 50-tal personer som ska leda stödgrupper har utbildats genom bidrag från Skandias ”Idéer för livet”. Försäkringsbolaget ingår också i en styrgrupp ihop med kommunen och polisen.

Hälsohuset ska också rymma träningslokal och fik.

Mer läsning

Annons