Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minicirkus-Bodil hittad död

/

Folkkära Bodils Mincirkus har gett sin sista föreställning efter många års flitigt turnerande. Bodil Granberg hittades i lördags död på sin gård i Hållnäs utanför Tierp. Hon blev 58 år gammal.

Annons

Bodil Granberg var en ovanlig cirkusdirektör. Med karaktäristiska flätor, glasögonen nedpetade på näsan och fickorna fulla med katt- och hundgodis reste hon runt i Sverige med sin läraktiga djurartister och visade upp deras avancerade konster.

I ensemblen ingick allt från grisar som spelade fotboll och katter som hoppade genom brinnande ringar till en tupp som spelade piano och en gås som kunde multiplikationstabellen.Bodils Minicirkus var framför allt barnens favorit och en given succé på alla arrangemang med en publik med låg medelålder.

Under tio års turnerande vid Sveriges folkparker sågs Bodil Granberg av 240 000 personer.

– Jag ser mycket fram emot sommarens turné och att få tälta i skogen med mina djur. Det blir årets semester för mig, sade cirkusdirektören från Hållnäs när hon gav sig ut på ut på förra sommarens stora jubileumsturné regisserad av Folkets Hus och Parker.

Då såg Bodil Granberg fram emot många års turnerande på vägarna tillsammans med sina djur.

– Tioårsjubileum känns prima. Det ska följas av ett 20-, 30-, 40- och ett 50-årsjubileum. Det är bara att hoppas på det bästa, sade hon då.Men så blev det alltså inte. I lördags hittades cirkusdirektören död hemma bland sina djur på gården i Hållnäs.

Efter sig lämnade hon cirka 150 hundar, papegojor, ankor, gäss, minigrisar, katter och påfåglar.

Mer läsning

Annons