Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minicirkusens djur ska omplaceras

/

De flesta av Bodil Granbergs djur kommer sannolikt att omplaceras till nya hem. Efter sig lämnande den välkända djurhållaren en lista med önskemål om vad som ska hända med djuren.

Annons

Som Arbetarbladet berättade om i dag lämnade Bodil Granberg runt 150 djur efter sig, bland annat ett 40-tal hundar och flertalet grisar och fåglar. Och nu börjar arbetet med vad som ska hända med djuren som betydde så mycket för Bodil.

– Bodil har skrivit en lista om vad som ska hända med djuren. När allting har ordnat upp sig så tänker vi i familjen se till att det uppfylls. Många djur kommer nog att komma till nya hem, men vi har inte sett listan än, säger Anna Granberg, en av Bodils systrar.

Eftersom Bodil Granberg avled i sitt hem har polisen startat en utredning kring hennes död. Systrarna väntar på att få en kopia på brevet med önskemål och under tiden sköts djuren om på gården utanför Hållnäs. Bodil Granberg hade mycket jobb inplanerat och så sent som i förra veckan berättade hon för Arbetarbladet att hon skulle göra flera framträdanden med sin minicirkus under sommaren.

– Men hon hade haft en väldigt pressad period. Myndigheter och olika djurrättsaktivister var på henne för hennes djurhållning, säger Anna Granberg.

Hon saknar sin storasyster och berättar att Bodil alltid hade djurens bästa i åtanke.

– Hon behandlade alltid djuren bättre än sig själv. Hennes cirkusföreställningar visade på djurens glädje och bygger man sin visning på det så märks det direkt om djuren skulle vara illa behandlade.

Mer läsning

Annons