Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesstund för den omkomne mc-föraren

/
  • OLYCKSPLATS. Blommor, ljus och en avbruten polisskylt ligger vid olycksplatsen där en 25-årig man från Tierps kommun omkom efter en krock med polsbil.

Blommor, tända ljus och en avbruten polisskylt ligger på olycksplatsen där den 25-årige mc-föraren omkom efter krock med polisbil.

Annons

På fredagskvällen hålls en minnesstund i Örbyhus kyrka.
– De här är obegripligt. Fruktansvärt, säger Mikael Bedrup, kommunister i Tolfta församling som kommer leda minnesstunden.

Han berättar att flera ungdomar tagit kontakt med honom via facebook och efter anhörigas godkännande anordnas en minnesstund för den omkomne unga mannen. Det blir musik, tända ljus och Bedrup själv kommer att säga några ord. Han betonar hur viktigt det är att finnas till för alla i denna djupa sorg.
– Tillsammans kan vi göra något av det här. Framför allt kan vi gråta ihop.

Det var vid 13.40-tiden på torsdagen som 25-åringen kolliderade med en polisbil vid Gatmot på väg 292 utanför Tierp. Polispatrullen mötte en vit bil som de kände igen och när den svängde in på en mindre väg gjorde patrullen en vänstersväng för att följa efter. Då small det till i bakre delen på polisbilens sida. En ung man på en mc körde rakt i polisbilen. Han fördes med ambulanshelikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala - men hans liv gick inte att rädda.

De båda poliserna chockade av händelsen.

Minnesstunden börjar klockan 19.

Mer läsning

Annons