Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandlade män med snöskyffel och knytnävslag

Tre 18-åringar från Tierps kommun döms för misshandel av tre andra män. Offren fick motta knytnävsslag, sparkar och slag med en snöskyffel.

Annons

En av 18-åringarna döms också för egenmäktigt förfarande sedan han tagit och sprungit i väg med en högtalare som använts på en födelsedagsfest i Tierp.

Han straffas med ungdomsvård med särskild föreskrift samt skadestånd till ett av offren med 7800 kronor. En av kumpanerna straffas med 35 timmars ungdomstjänst samt 5400 kronor i skadestånd. Den tredje 18-åringen får skyddstillsyn med särskild föreskrift samt ska betala ett skadestånd på 5500 kronor.

Under rättegången framkom det att den nu dömda trion var sura för att de inte kom in på festen. Discjockeyn och ett par andra män som följde efter männen fick känna på 18-åringarnas vrede. En av 18-åringarna döms för att ha slagit en snöskyffel i huvudet på ett av offren. Två av männen döms för att de i samförstånd misshandlat en annan man. Dessutom utdelade en av de dömda ett knytnävsslag i ansiktet på ett av offren. Under rättegången hävdade 18-åringarna att de i flera fall agerat i självförsvar. Uppsala tingsrätt finner dock inte att så varit fallet.

Mer läsning

Annons