Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MP lockar unga med gratis buss och tåg

/
  • ÖPPNA. Håkan Thomsson, Jenny Lundström, Pär Lindqvist och Brita Kajrup i Miljöpartiet i Tierp kan tänka sig samarbete med både de röda partierna och den borgerliga alliansen efter valet.
  • ÅK TILLSAMMANS. Gratis tåg- och bussresor för unga på kvällar och helger ska göra att fler väljer att åka kollektivt, menar Miljöpartiet.

Gratis buss och tåg för ungdomar under kvällar och helger.
Med morötter ska Miljöpartiet göra Tierps kommun grönare.
För att genomföra sin politik öppnar de för samarbete till både höger och vänster.

Annons

– Ungdomar vill röra på sig. I dag finns det bussar som går tomma på kvällstid, så unga bör kunna åka med gratis. Sedan måste det förstås diskuteras och förhandlas med UL, säger Håkan Thomsson, förstanamn på partiets lista till kommunfullmäktige.

Miljöpartiet presenterade sitt valmanifest för Tierps kommun på måndagen. Partiet har den senaste mandatperioden sett på när samarbetspartierna på riksplanet - Socialdemokraterna och Vänsterpartiet - styrt kommunen på egen hand.

– Vi ser gärna ett rödgrönt samarbete. Men det är en förhandlingsfråga, och vi utesluter inte alliansen. Valresultatet får avgöra, säger Jenny Lundström.

Att bevara en bra service på kommunens mindre orter är något Miljöpartiet slår ett slag för.

– Vi värnar om de mindre skolorna, och kommer inte att ställa oss bakom någon skolnedläggning. Vi kan också tänka oss att öppna skolan i Tobo igen, säger Håkan Thomsson.

Mer läsning

Annons