Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musiklärare åkte på turné

/
  • MEDVERKAN. Wilma Mörk, Elin Larsson, Lovisa Eriksson och Ida Eriksson bidrog med sina stämmor i låten ”Jag såg mamma kyssa tomten”.Foto: Andreas  Andersson
  • DIRIGENT I PERUK. Simon Svärd hoppade in och agerade dirigent under en av låtarna.

Musikskolans lärare är ute på skolturné och i går besökte
de
Tallbacksskolan i Månkarbo.

Annons

– Det var roligt. Sista låten var jättebra, säger Max Björk som går i fjärde klass.

Det var fler elever än Max Björk som uppskattade det sista uppträdandet då lärarna spelade James Browns klassiker ”I feel good”. Eleverna klappade i takt och dansade framför scenen i skolans bibliotek.

– Det är jättekul med spontandansen. Man märker att många tar till sig av musiken och då blir man glad, säger Simon Svärd, lärare på musikskolan.

Syftet med turnén är att barnen ska få uppleva livemusik och höra och prova på olika instrument. Det bjöds på varierande musik, allt från julsånger till folkmusikgenrén klezmer och verk av den ryska kompositören Igor Stravinsky. När det var dags för jullåten ”Jag såg mamma kyssa tomten” bjöds fyra elever upp på scenen för att sjunga. Tredjeklassaren Lovisa Eriksson hade efteråt svårt att välja vad som var roligast med konserten.

– Jag vet inte. Men det var jätteroligt att sjunga, säger hon.

Upptempolåtarna var klara favoriter hos åskådarna, då eleverna genast började klappa i takt med musiken och kropparna gungade framför scenen.

– Det har varit kul hela veckan och vi spelar också låtar som barnen inte känner till och det tycker jag är viktigt, säger Simon Svärd.

Annons