Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När trafiken tystnade kom matgästerna till Strutscaféet

/
  • Går bra. Lars Andersson och Karola Karlsson i Strutscaféet som går bra trots att E4 flyttats.
  • Strutsvisning. Lars Andersson visar efter maten sina strutsar för Birgitta Söderström, Hofors, med barnbarnet Signe Söderström från Stjärnsund.
  • Utbyggnad. Just nu pågår en tillbyggnad av Struscaféet längs gamla E4 utanför Tierp. Byggnaden ägs av Lars Andersson och en del av jobbet görs av Roland Storck.

Vägen förbi är inte längre den hårt trafikerade E4. Ändå går Strutscaféet utanför Tierp bättre än någonsin. Nu bygger de ut med en matsal.

Annons

Bygget är på 140 kvadratmeter och ska stå klar till advent. Då invigs den med en bröllopsfest för ägaren Lars Anderssons son Niclas. Men syftet med matsalen är annars att skapa mer plats då det kommer en busslast med folk till restaurangen.

– Vi gör bygget för att kunna ta emot grupper på 50 personer, i dag tränger de undan vanliga lunchgäster. Det blir också nytt diskrum, handikapptoaletter och kapprum, säger Lars Andersson, som äger byggnaden som ligger efter nuvarande länsväg 600, före detta E4.

Restaurangen arrenderas av Karola Karlsson. Både hon och Andersson säger att restaurangen går bättre nu än när det var den hårt trafikerade vägen utanför.

– Det sista året har det blivit snurr på det hela, säger Karola Karlsson. Vi har satsat på lokalbefolkningen genom att annonsera. Jag tror att utbyggnaden blir jättebra, nu kan vi ordna pubkvällar, säger Karola Karlsson.

Lars Andersson säger att utbyggnaden också behövs för bygdens företagare.

– De har efterfrågat en lokal.

På gården finns också Lars Anderssons strutsfarm. Han har avelsstrutsar där äggen kläcks i Dalarna. Andersson säger att vissa gäster gärna vill se strutsarna.

– Det kan hända. En strutsfarmare på Vikbolandet har 60-70 bussar per år.

Annons