Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordenstam lämnar Tierp

/
  • LÄMNAR TIERP. ”Med lite smicker faller alla. Det känns ju väldigt inspirerande att de har handplockat mig till Norrtälje” säger Per Nordenstam med ett skratt om varför han, efter tolv år som kommunchef i Tierp, tar några steg söderut i karriären och blir kommundirektör i Norrtälje.

Efter tolv år som kommunchef lämnar nu Per Nordenstam Tierp. Han blir i stället kommundirektör i den dubbelt så stora kommunen Norrtälje.

– Det var dags att göra något nytt, säger Nordenstam som drar söderut efter sommaren.

Annons

Per Nordenstam tillträdde som kommunchef i Tierp 1999, då var han 34 år gammal och hade tjänster som miljö- och hälsoskyddsinspektör och förvaltningschef för Bygg- och miljökontoret i Tierp bakom sig.

Dags för något nytt

Efter tolv år som högste chef i Tierp tyckte han att det var dags för en ny utmaning.

– Jag lämnar ju lite dukat bord här i Tierp med ny motorarena och nytt badhus och en känsla av att kommunen är på gång, säger Per och berättar att han själv blev handplockad till det nya uppdraget som chef i Sveriges största skärgårdskommun.

Vet lite om Norrtälje

Särskilt mycket vet 46-årige Per Nordenstam inte om Norrtälje ännu, men han tror att han ska kunna bidra med lite nytänkande.

– Jag tar med mig mycket från Tierp. Det viktigaste jag har lärt mig är nog hur viktigt det är att samspelet mellan politiker och tjänstemän fungerar, säger han.

Det är med blandade känslor han lämnar Tierp.

– Det är väldigt synd att Per slutar. Men det är bara att gratulera honom till den nya utmaningen, säger kommunalrådet Bengt-Olov Eriksson (S).

Rekrytera ny chef

För Tierp kommuns del börjar nu ett intensivt rekryteringsarbete och Bengt-Olov Eriksson förväntar sig en hel del ansökningar till jobbet som kommundirektör då det är mycket på gång i kommunen.

– Så jag tror att jobbet som chef i vår kommun är ett attraktivt jobb, säger han och berättar att kommunen kommer att ta hjälp av ett externt rekryteringsföretag för att hitta Nordenstams efterträdare.

Mer läsning

Annons