Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu visas deras film för alla

/
  • FÖR ALLA. Ikväll visar Ungdomsnätverket sin film ”Fredag igen” för allmänheten. Birgitta Clarke och Ida Löfgren hoppas på mycket folk.

Filmen ”Fredag igen” har berört och påverkat.
I kväll har alla Tierpsbor en chans att se den.
– Det är många vuxna som bara sitter och inte gör något. Vi vill visa den här filmen för dem, säger Ida Löfgren, i Ungdomsnätverket, som gjort filmen.

Annons

Ungdomsnätverkets film har blivit en succé. Sedan den hade premiär i januari inför politiker och tjänstemän i Tierps kommun har den rönt stor uppmärksamhet.

Skolan och polisen är några av dem som tagit del av produktionen.

”Fredag igen” följer några Tierpsungdomars vardag. För somliga är det en tuff kamp med mobbning, droger och kriminalitet. Filmen består av två delar – en spelfilm samt en dokumentär.

Enligt 18-åringarna Ida Löfgren och Birgitta Clarke i Ungdomsnätverket är det många vuxna som inte förstår eller vill förstå det utanförskap som är verklighet för många unga.

– Det finns vuxna som sett filmen som undrar varför vi inte sagt något. Vi brukar svara att det är just vad vi har försökt göra, förklarar Ida.

Filmen visas för allmänheten på Tierps bio i kväll, onsdag. Många har köpt förköp och Ungdomsnätverket räknar med utsålt.

Större än väntat

Filmen har lett till att nätverket ”Tierps unga samverkan” med bland andra polis, kommun och företagare bildats. Långt gångna planer på att skapa ett hälsohus med gym, boxningslokal och socialt umgänge för unga i Tierp finns också.

För ungdomarna bakom filmen kom genomslaget som en överraskning. ”Fredag igen” har uppmärksammats även utanför Tierp.

– Vi ville ju berätta för andra. Men vi trodde inte att det skulle bli såhär stort, säger Birgitta Clarke.

Mer läsning

Annons