Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya ägare vill åtgärda förfallna hyreshus

/
  • FIXAS? I området Vallgrind i Söderfors står några av de förfallna fastigheter som nyligen sålts.

De vanskötta fastigheterna i Söderfors ska åtgärdas och fortsätta att hyras ut.

Det säger en representant för den nya ägaren av de ökända hyreshusen på orten.

Men först måste de ta kontroll över bostäderna.

Annons

– Vi vet inte om det bor folk i alla lägenheter. I en del av dem verkar det vara så. Men vi får inte hyror från alla. Alla nycklar finns inte, och vi kommer inte in i lägenheterna.

Företaget Restaurang Gerdas Holding AB med säte i Upplands Väsby tog nyligen över de förfallna fastigheterna som finns fördelade på olika bostadsområden i Söderfors.

Arbetarbladet har i tidigare artiklar berättat om byggnaderna. Polis, närboende och före detta hyresgäster har gett en bild av kriminalitet, stök och vanskötsel vid flera av husen. Däremot har den vd som står som kontaktperson för det bolag som tagit över husen inte gått att nå för en kommentar.

Fått fastigheterna för skuld

En representant för bolaget, med ansvar för husen i Söderfors, berättar nu att de fått fastigheterna som betalning för en skuld. Mer än så vill han inte säga om affären med den tidigare ägaren. Han vill heller inte uppge sitt namn då han inte vill gå ut med det i tidningen i det här sammanhanget.

Företagets verksamhet som holdingbolag är att köpa aktier i andra bolag. I nuläget äger de inga andra fastigheter.

Kommunen har ställt krav till den förra ägaren om åtgärder på ett av husen på Cronstedts väg. Något företaget nu ska titta på. Enligt representanten, som själv har sett husen på plats, visste de inte att de är så slitna.

– Det ser för jävligt ut. Jag förstod att de var gamla, men inte så slitna.

Husen eller inget

Men varför tog ni då över fastigheterna?

– Vi hade att välja mellan att få husen eller ingenting alls. Vi håller på att utreda skicket i dem, och en av våra anställda ska till Söderfors för att gå igenom dem och byta lås på lägenheterna. Läget är väl ingen drömsituation, husen är inte vad vi trodde.

Företaget har inga planer för husen innan de undersökt vad som måste åtgärdas och vad det kostar. Om det är för dyrt återstår alternativet att sälja dem.

Representanten säger att han börjar förstå att det varit problematiskt vid de ökända fastigheterna. Han betonar att företaget är seriöst med sina avsikter.

– Vi ska försöka ordna situationen, göra beboelig standard och hitta hyresgäster som betalar hyran.

Mer läsning

Annons