Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklart om det blir någon mack

/
  • PUMPAR. Här vid Tierpsrondellen ska automatpumparna stå. Om de nu blir verklighet. Markägarna och OKQ8 är ännu inte överens om etableringen.

OKQ8 har fått bygglov för att sätta upp automatpumpar vid Tierpsrondellen efter E 4.

Men det betyder inte att det är klart med en mack.

– Vi har haft en förhandling med dem men är inte överens, säger Jacob Englund, i företaget Fefast som ligger bakom planerna på mack och vägkrog vid rondellen.

Annons

– Det finns inget skrivet om att de ska bygga där. Jag kan få bygglov att bygga på din mark också utan att det blir så, påpekar Englund.

Kollar inte marken

Planarkitekt Kristina Alm bekräftar att kommunen inte tar reda på markförhållanden innan de ger bygglov.

– Det skulle bli för mycket jobb med bygglovet då.

OKQ8 har fått bygglov för automatbensinstation, uppsättning av skyltar och inrättande av cisterner. De har också planer på ett gaslager på platsen, men det har inte ingått i bygglovsansökan.

Bygglovshandläggare Hanna Westerholm motiverar klartecknet med att åtgärden stämmer överens med detaljplanen för området. Bygget måste påbörjas inom två och vara klart inom fem år.

Första bensinstationen

Om det blir automatpumpar på platsen är det den första bensinstationen på nya E 4 mellan Uppsala och Dragon gate. Tidigare har bilister på E 4 som Arbetarbladet pratat med glatt sig åt planerna på en ny mack utanför Tierp. Flera bensinhandlare i Tierp och Månkarbo är dock oroliga för att de ska tappa kunder.

Förutom pumpar planeras restaurang och information från kommunen vid rondellen.

Mer läsning

Annons