Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omsorgspersonal får 1 000 kronor i bonus

/
 • uppmuntran. Veronica Furfält jobbar på Åskarbygården i Tierp där Elin Larsson och Inga Löfgren bor. Nu har kommunstyrelsen arbetsutskott beslutat att alla tillsvidareanställda inom äldre- och funktionshindrandeomsorgen ska få en bonus på 1 000 kronor som uppmuntran för en god arbetsinsats             under året.

1 000 kronor i bonus.

Det får alla tillsvidare­anställda inom äldre- och funktionshindrandeomsorgen (RCVF) i Tierps kommun.

– Jätteroligt, en bra uppmuntran, konstaterar undersköterskan Veronica Furfält, som jobbar på äldreboendet Åskarbygården.

Annons

2010 blev inte det plusår som Tierps kommun hade hoppats på. I stället för 19 miljoner plus blev överskottet knappt hälften så stort, 9 miljoner kronor. Anledningen var att många enheter, däribland gymnasieskolan och resurscentrum för både barn och vuxna gick ett tiotal miljoner kronor minus.

Sex visade plus

Men sex verksamheter – medborgarservice, gemensam service, kultur och fritid, förskolan, äldreomsorg och RCVF – visade glädjande nog upp ett plus på drygt 5,5 miljoner kronor vid årets slut.

Nu har kommunstyrelsens arbetsutskott beslutat att verksamheterna ska få använda upp till 70 procent av överskottet för utvecklingsinsatser, personalsociala aktiviteter eller engångsersättningar till personalen.

Äldreomsorgen och RCVF kommer nu att betala ut en engångsbonus på 1 000 kronor till samtliga tillsvidareanställda för att ”belöna och uppmuntra personalen för en god arbetsinsats under året”.

Förvånade

– Vi fick ett brev om det här i dag och vi blev väldigt förvånade, men glada, berättar undersköterskan Veronica Furfält, som arbetar på Åskarbygården i Tierp.

Hon och hennes kollegor inom äldre- och funktionshindrandeomsorgen får dela på totalt 1 150 000 kronor.

– Vi vet inte om vi någonsin har fått en bonus så här, så det känns jätteroligt. En bra uppmuntran och ett roligt besked inför påsken, säger Veronica som inte hunnit fundera på hur tusenlappen ska användas.

Personalaktiviteter

Ingen av de andra fyra verksamheterna som redovisar ett överskott väljer att betala ut bonusar, utan satsar på andra personalaktiviteter.

Medborgarservice väljer att lägga 30 000 kronor på friskvårdsaktiviteter, gemensam service lägger 283 000 kronor på uppmuntrande personalsociala aktiviteter och kultur och fritid lägger 175 000 kronor på utvecklingsåtgärder.

Inget till förskolan

Förskolan kan enligt reglerna inte tillgodogöra sig överskottet eftersom enheten grundskola där förskolan ingår redovisar ett underskott på drygt 1 miljon kronor.

Mer läsning

Annons