Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örbyhus i sorg efter 17-årings död

/
  • Provisorisk minnesplats. Många besökte den provisoriska minnesplatsen för att lämna blommor eller tända ett ljus. Minnesplatsen finns vid vägkorsningen där den 17-årig pojken blev påkörd av en bil när han färdades på sin moped. Polisen har startat en utredning för att ta reda på om något brott har begåtts i samband med olyckan.

Blommor, brev och brinnande gravljus står uppställda vid vägen. Örbyhus sörjer 17-åringen som avled efter söndagens mopedolycka.

Annons

Vid en hög av rosor ligger meddelandena utspridda: ”Vi tänker på dig”. ”Vi kommer alltid att älska dig”. ”Rest in peace”. De jämnåriga i 17-åringens bekantskapskrets är i chock och sorg. Samtidigt väntar de på att en annan svårt skadad pojke som var med vid olyckan ska få komma hem från sjukhuset.

Människor kommer och går vid den provisoriska minnesplatsen som gjorts i ordning vid vägkorsningen där olyckan hände.

– Det är otroligt svårt att fatta att han är borta, säger Kerstin Jakobsson, vars båda barn kände 17-åringen.

– Han höll på att bygga upp sitt liv och såg fram emot att börja skolan nu i höst. Han har varit hemma hos oss många gånger.

En kvinna som bor i närheten av olycksplatsen berättar att hon såg efterverkningarna av olyckan, när ambulansen kom för att hämta de båda pojkarna.

– Det kommer många fina ungdomar hit med blommor nu. Det är så hemskt att det här hände.

Kyrkan i Örbyhus har hållit öppet för unga som vill prata. I måndags samlades de som ville träffas i församlingshemmet. Dessutom hölls en första minneshögtid i kyrkan. Mellan 60 och 70 personer deltog. Kyrkoherden Erland Söderlund säger att kyrkan också i fortsättningen kommer att finnas tillgänglig för de sörjande.

Polisen har nu börjat utreda olyckan för att fastställa om något brott har begåtts vid händelsen.

Mer läsning

Annons