Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oro på Forshem efter beslutet

Innan 2010 är över ska Forshems demensboende vara tömt.

Efter tisdagens beslut om nedläggning är stämningen orolig bland personalen.

Annons

Jenny Öhman är undersköterska och har jobbat på boendet sedan 1992. Hon är den enda i personalen som på onsdagen vill uttala sig i Arbetarbladet.

– Efter den senaste konsekvensanalysen fick vi hoppet tillbaka att kanske få finnas kvar. Nu känns det bara tråkigt, säger hon.

Kommunfullmäktige beslutade tidigare i veckan att satsa på ett demenscentrum vid Wesslandia i Karlholmsbruk. Nu startar uppbyggnaden av det. Först när det är klart ska de boende flyttas från Forshem. Parallellt ska personalens framtid lösas.

Enligt Jenny Öhman är det mycket frågetecken just nu.

– Vi vet inte var vi kommer att hamna, om det blir så att vi får följa med till Wesslandia. De som jobbat länge får nog jobba kvar, men frågan är var. Vi har fått väldigt lite information och ingen har lyssnat på vad vi har att säga.

28 personer jobbar vid Forshem som har 20 boendeplatser. Enhetschefen Yvonne Österholm har inte fått några besked hur nedläggningen ska genomföras.

– Nu är det viktigt att vi får sätta oss in i detta så att det blir så bra som möjligt, säger hon.

Enligt Jenny Öhman jobbar personalen på så gott de kan – trots beskedet.

– Man biter ihop. Det är väldigt oroligt i huset. Humöret går upp och ned på alla. Men vi jobbar med människor, och försöker att inte visa dem att vi är oroliga.

Mer läsning

Annons