Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Över 30 förslag till åtgärder på äldreboenden

En oberoende konsult har granskat äldreboendena Hällbacka i Söderfors och Forshem utanför Tierp. Utredningen har lett till en åtgärdsplan med över 30 punkter för att förbättra situationen på boendena.

Annons

Utredningen beställdes av Tierps kommun efter det att medarbetare slagit larm om brister när det gäller omvårdnaden av äldre.

På Hällbacka servicehus handlade det bland annat om bristfällig nagelvård och bristande tillsyn av de äldre. Även på Forshem handlade det om brister i den dagliga omsorgen. Saker som nämns är bristande respekt för den enskildes integritet och dåligt bemötande.

I rapporterna tar konsulten upp flera saker som måste förbättras. Över 30 punkter med åtgärder för förbättringar radas upp.

På Hällbacka handlar det exempelvis om inflyttningssamtal med boende och anhörig och att enhetschefen ska vistas mer ute på avdelningarna för att på så sätt upptäcka missförhållanden och kunna komma med förslag på förbättringar.

För Forshems del nämns det att anhörigmöten ska hållas minst två gånger per år. En extern utbildning gällande attityd och bemötande kommer att genomföras under hösten 2009 och studiebesök ska genomföras på ett annat demensboende.

Annons