Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Panncentral i Skärplinge ses över

Snart är det slut på svart rök och illaluktande odör. Verksamhetsutövarna på panncentralen i Skärplinge möter de boendes klagomål.

Annons

– Vi ska undersöka om det går att höja skorstenen på anläggningen och sedan har vi bytt leverantör.

– Att viss svart röklukt förekommit beror på att vi har fått fel varor, säger drifttekniker, Jan Johansson på Bionär Närvärme AB.

Boende vid panncentralen har tidigare berättat för Arbetarbladet att de knappt kunnat gå ut på balkongen eller på gården på grund av lukten. Bostadsrättsföreningens ordförande trodde redan då att det berodde på att anläggningen eldat med felaktiga varor. Eftersom Bionär Närvärme AB driver och för närvarande är ansvarig för panncentralen som ägs av Tierpsbyggen AB, måste de enligt miljöbalken utreda eventuella olägenheter.

– Vi hade ingen aning om problemet tidigare. Vi driver mellan sju och åtta liknande panncentraler, men de ligger mer avskilt.

– Därför är det bra att vi uppmärksammats på problemet. De andra stationerna har ju också fått fel varor utan att vi vetat om det, säger Jan Johansson.

Förutom att byta leverantör och se över om skorstenen kan höjas, ska företaget göra om tillfartsvägen till panncentralen och flytta en container.

– Vi sätter igång med arbetet nästa vecka när vi är tillbaka från semestern. Ser vi att det finns möjlighet att höja skorstenen sker detta så snart som möjligt.

– Den värsta röken bör försvinna bara av att vi får rätt varor att elda med, säger Jan Johansson.

Mer läsning

Annons