Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parkeringsbrist vid hyreshus

/
  • Theodor Gustafsson diskuterar parkeringsproblemen med Ulrika Stjerngren, chef för hemtjänst norr.

Parkeringen vid hyreshusen på Hornbergsvägen i Skärplinge räcker inte till.

Hemtjänstbilar står felparkerade och hyresgästerna tvingas stå inne bland husen.

Annons

– Jag är grymt besviken på att det inte händer något, säger Theodor Gustafsson som i flera år påtalat problemet för Tierpsbyggen.

Parkeringsplatsen räcker inte till för de tio hyresgästerna. Dessutom ställer sig hemtjänsten på parkeringen då de har 13 bilar men bara elva garageplatser.

– Jag har sagt till de anställda att de inte får stå på parkeringen, säger Ulrika Stjerngren, chef för hemtjänst norr.

Theodor Gustafsson berättar att det ofta är rena huggsexan om p-platserna. Själv ställer han med Tierpsbyggens goda minne bilen på gården.

För några år sedan gjorde han en namninsamling bland hyresgästerna och tog bilder på parkeringen. Han har diskuterat frågan med Tierpsbyggen och hyresgästföreningen. En idé är parkeringstillstånd att sätta på bilar som tillhör hyresgästerna. Gustafsson vill också se gästplatser.

Ulrika Stjerngren håller med om problemet på parkeringen. Enligt henne kan det dock bli så att hemtjänsten lämnar området då de är trångbodda. De fanns inte heller i området då parkeringsplatsen dimensionerades.

Också tandläkaren som har mottagning i en av längorna upplever parkeringsproblemen. Han säger att obehöriga ibland ställer sig på deras platser.

Roger Kjettselberg, vd på Tierpsbyggen, menar att parkeringsplatserna räcker till hyresgästerna om hemtjänsten är disciplinerad.

– Jag har varit på de ansvariga på kommunen om det här vid flera tillfällen.

Han säger att Tierpsbyggen inte har några pengar till att utöka parkeringen och att det i så fall är kommunen som får betala detta. Kjettselberg uppger att det inte blir några parkeringstillstånd då det krävs en apparat att kontrollera dessa.

– Vi känner väl till problemet och det här måste lösas på något sätt.

Mer läsning

Annons