Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peab tar över från Tierpsbyggen

/
  • OVISS FRAMTID. Lasse Otterbrandt jobbar med yttre skötsel vid Tierpsbyggen i Söderfors. Han är inte nöjd med att detta nu ska privatiseras och tas över av Peab.

Peab tar över den yttre skötseln i kommunen från Tierpsbyggen. Det gäller alla orter utom Tierps köping. Tio anställda vid Tierpsbyggen berörs av upphandlingen.

Annons

– Vi vet ju ingenting om vad det här företaget vill, så det är för tidigt att säga bu eller bä. Men vi tycker inte att det här är bra, säger Lasse Otterbrandt, som jobbar vid Tierpsbyggen i Söderfors.

Det blir Peab anläggning som tar över den yttre skötseln, som bland annat gräsklippning, från Tierpsbyggen. Ansvaret gäller Tierpsbyggens fastigheter och kommunens grönområden i alla samhällen utom i Tierps köping.

– Peab hade det bästa och billigaste anbudet, säger Roger Kjettselberg, vd för Tierpsbyggen.

Tierpsbyggen har länge tyckt att den yttre skötseln är för dyr. Fem entreprenörer lämnade anbud. Det jämfördes sedan med Tierpsbyggens egna kostnader.

– Men självklart tittade vi inte bara på priset, utan även på hur de ser på kvalitet och miljö. Syftet är att de som bor i våra fastigheter inte ska märka någon skillnad.

Lasse Otterbrandt har jobbat hos Tierpsbyggen i nio år. Han är inte lika övertygad.

– Den lösning vi har haft med att vi sköter både inre och yttre skötsel tror jag är den bästa.

1 oktober tar Peab över. Avtalet gäller i två år, med möjlighet för Tierpsbyggen att förlänga det ytterligare tre år.

Tio anställda vid Tierpsbyggen berörs av beslutet. Fem av dem går i pension. Övriga fem är uppsagda – men i avtalet är det skrivet att de får möjlighet till anställning hos Peab.

– Jag ser fördelar med det. De har jobbat länge och är välbekanta med orterna och befolkningen, säger Jonas Lilja, arbetschef vid Peab anläggning.

I Tierps köping ansvarar kommunens personal för den yttre skötseln. Men om Peab sköter sig finns planer på att även de kan bli föremål för en upphandling.

Annons