Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pensionärerna i Tierp tvingas ut

/
  • Får inte vara i Möbeln längre. PRO Tierp har inte heller haft tillgång till hela sin lokal. Därför berättar Gert Berlin att de tvingats låna Möbelns artistloge av Tierps Hockey.

Nu är det klart. Pensionärsorganisationerna PRO Tierp och SPF måste ut ur Möbeln.

Sedan i höstas har PRO inte kunnat använda hela sin lokal, trots att de enligt avtalet ska kunna göra det fram till 31 december.

Annons

– Både estetiska programmet och pensionärerna har dagverksamhet och tillsammans får de inte plats. Skolan måste fungera, säger Ida Andersson, fastighetssamordnare på Tierps kommun.

Runt 300 personer inom SPF samt ett 50-tal aktiva inom PRO berörs. SPF måste vara ute sista september och PRO senast sista december.

Det är inte första gången kommunen tvingar pensionärerna att flytta på sig. För sex år sedan blev de utkastade från Björken.

Funderar på inställningen

– Man börjar fundera vad för inställning de har till pensionärsorganisationer. På andra håll försöker man värna om oss, säger Gert Berlin från PRO Tierp.

Kommunen kommer att försöka erbjuda nya lokaler. Ida Andersson förstår att PRO är upprörda över att tvingas flytta igen.

– Att få hyresgäster att flytta är alltid svårt. Det är ingen drömsituation och jag förstår om de är besvikna.

I dag är ett av rummen PRO ska ha tillgång till ett mötesrum, fyllt med musikutrustning. Gert Berlin berättar att de inte kunnat använda det sedan i höstas.

Vill ha reducerad hyra

– Eftersom de har ockuperat rummet vill vi åtminstone ha reducerad hyra. Det är förvånande att kommunen kan göra så när det står i kontraktet att vi ska kunna använda lokalen, säger Gert Berlin.

Ida Andersson känner inte till att sammanträdesrummet inte kan användas av PRO.

– Vi måste lösa det så att de har tillgång till rummet så länge de har hyreskontrakt, säger hon.

I ett brev till kommunen uttrycker PRO sin besvikelse över att inget politiskt parti tagit initiativ för att förhindra uppsägningarna. PRO vill att de styrande röd-gröna partierna i kommunen tar kontakt med pensionärsorganisationerna för att finna framtida lösningar vad gäller lokaler till dem och SPF.

Mer läsning

Annons