Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personalen positiv till flytt av förskola

/
  • DELAD. Innan det är dags för lunch har barnen en ritstund. Förskollärare Camilla Hamlin ser både fördelar och nackdelar med en flytt till Aspenskolan.
  • LUNCH. Mira, 2 år, mitt i maten.

Delar av Mattisborgens förskola ska enligt förslag flyttas till tomma lokaler på Aspenskolan. En åtgärd som frigör lägenhetsytor i Tierp.
Såväl förskolechefen som personalen menar att idén inte är så dum.

Annons

I den inventering som den pensionerade rektorn Rolf Lindberg gjort ingår förslag om flytt av flera förskolor inne i Tierp, bland annat Mattisborgen. Tanken är att frigöra ytor för boende och att minska lokalkostnaden för kommunen.

Förskollärare Camilla Hamlin på avdelningen Notstället, Mattisborgens förskola, känner till andra orter där man placerat förskolan vid skolan.

– Då kan man samarbeta med fritis så att det är mer bemanning då det är flest barn.

Hon menar att miljön i dag bland hyreshusen på Mattiasgatan visserligen fungerar bra, men att man inte ska vara rädd för förändringar och utmaningar.

Precis som förskolechef Gunilla Johansson poängterar Hamlin och hennes kollegor vikten av att det blir en bra inne- och utemiljö för barnen.

Hamlin menar att det kan vara bra för barnen att komma in i skolans värld, då många ska gå på Aspenskolan.

– Men det ska vara en avskild gård, ingenting som elever kan snedda över.

Gunilla Johansson säger att det finns både fördelar och nackdelar med en flytt. Hon säger att man kan samarbeta i projekt mellan fritis och förskoleklass. Hon är också chef över Enbackens förskola som ligger i Hållnäs skola. Något som fungerar bra.

– Men flytten i sig kan vara jobbig. Den måste förberedas noggrant, säger Johansson.

Tillförordnad produktionschef Lars Broberg uppger att åtminstone delar av Mattisborgens förskola ska flytta till Aspenskolan.

– Hela ryms inte där. Flytten kan ske redan i vår.

text och foto

Mer läsning

Annons