Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pojkar misshandlades vid Centralskolan

/
  • ALLVARLIGT. Helena Car, rektor vid Centralskolan i Tierp, ser väldigt allvarligt på tisdagens händelser då två pojkar blev misshandlade på skoltid.
  • STÖKIGT. Två pojkar misshandlades vid Centralskolan i Tierp på tisdagen.

Två pojkar blev misshandlade vid Centralskolan under skoltid på tisdagen.

Händelserna som inträffade oberoende av varandra är polisanmälda.

Annons

– Det är jätteallvarligt. Det här är inget som vi tar lätt på, säger rektor Helena Car.

Det var strax efter åtta på morgonen som en 12-årig pojke blev slagen i ansiktet av en annan elev. Vid 14-tiden på eftermiddagen blev en 14-årig pojke sparkad av en jämnårig elev. Båda händelserna inträffade på Centralskolan i Tierp och samtliga inblandade är elever på skolan.

Polisen ser allvarligt på händelserna.

– Det är så kraftigt våld. Det är bra att händelserna polisanmälts, det blir mer tyngd då. Men de inblandades ålder gör att det här inte blir polisiärt utan en fråga för socialtjänsten, säger Nils-Fredrik Andersson, yttre befäl vid Tierpspolisen.

Enligt rektorn Helena Car var våldet grövre vid misshandeln av den äldre eleven. Båda pojkarna var hemma från skolan under onsdagen. Skolan har varit i kontakt med föräldrarna, och överväger nu vad som behöver göras för att händelserna inte återupprepas.

– Sådant här skapar oro, och är ju såklart jobbigt även för personalen. Vi har nära samarbete med vårdnadshavarna till eleverna på skolan, och det känns jättevärdefullt i ett sådant här läge.

Helena Car tycker att klimatet på skolan är bra. Trots tisdagens händelser tycker hon inte att våldet ökat på skolan.

– Vissa elever har svårt att hantera sin ilska, och de jobbar vi med.

Skolans rutin är att de polisanmäler när de upplever att en elev blivit angripen - men gränsdragningen är enligt Helena Car inte alltid solklar.

Mer läsning

Annons