Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pojke trakasserades – skolan anmäld

En pappa i Tierps kommun har anmält en högstadieskola till Skolinspektionen sedan hans son trakasserats av en annan pojke.

Annons

Det har rört sig om både fysiska angrepp och verbala påhopp.

För Arbetarbladet har pappan uppgett att pojken trakasserat både hans son och andra elever. Utskottet Samhällsbyggnad har nu svarat på frågor som elevombudet vid Skolinspektionen ställt med anledning av anmälan.

Hann inte ingripa

Skolans rektor bekräftar att pojken gett sig på den andra eleven fysiskt. Lärare i uppehållsrummet hann aldrig ingripa vid attacken. Vidare skriver rektorn att det är svårt att kontrollera vad som händer på Facebook och via sms.

Efter kränkningen träffade pojkarna en kurator var för sig och hade också medlingssamtal. Något som enligt rektorn var lyckat. Skolledaren uppger att pojkarna till och från varit sams men att de ibland blivit osams.

Fick byta klass

Den utsatta pojken fick på egen begäran byta klass och vara inne på raster. Slutligen löstes situationen med att mobbaren placerades i en annan skolform. Enligt rektorn trivs nu den utsatta pojken i skolan.

– Jag tycker att skolans svar visar på att de vidtagit flera åtgärder och har ett ganska bra nätverk, säger Jonas Nyberg (S), ordförande i utskottet.

Mer läsning

Annons