Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polis anhölls för misshandel

En polis i Norduppland satt under helgen anhållen i Gävle i två dygn för att ha slagit den kvinna han har en relation med. Han är misstänkt för misshandel. Ärendet är överlämnat till polismyndighetens internutredare i Västerås.

Annons

Det var på en fest i helgen som det misstänkta brottet ska ha inträffat. Polis larmades till festen och förde mannen till Gävle, där han anhölls. Mannen satt därefter frihetsberövad i två dygn innan han släpptes. Han är fortfarande misstänkt för gärningen. Polisen i Uppsala län bekräftar misstankarna mot polismannen.

– Men vi varken vill, får eller kan kommentera det som hänt, säger länspolismästaren i Uppsala län, Erik Steen.

Fallet utreds nu av polismyndighetens internutredare i Västerås. De vill inte avslöja om mannen medger brottet.

Avskedas vid fällning

– Vi har precis fått det här ärendet. Men det är angeläget att det utreds snabbt då den misstänktes jobb berörs. Är det exempelvis en snickare ifrågasätts ju inte hans arbete, säger Björn Dennbrink, kommissarie vid enheten för internutredning. Enligt polismyndighetens ansvarsnämnd leder en misshandelsdom vid brott normalt till att en polis avskedas. Den misstänkta polismannen är under utredningen tillfälligt omplacerad.

– Det vi kan göra nu är att invänta utredningen, säger Erik Steen.

Aldrig upplevt liknande

Han fick besked om händelsen i söndags.

– Oavsett om han är skyldig eller inte är det mycket beklagligt och vi ser allvarligt på det. Det är synnerligen ovanligt att en polis misstänks för brott och jag har under min tid som länspolismästare inte upplevt något liknande.

Annons