Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen jagar skoterförare som buskör

Polisen har den senaste tiden fått in flera klagomål på vårdslösa skoterförare i Tierp och Älvkarleby.
– Det sker på gångbanor och i motionsspår och det är inte acceptabelt, säger Bertil Danielsson, biträdande närpolischef i Tierp och Älvkarleby.

Annons

Enligt de klagomål som polisen får in handlar det bland annat om vårdslöst körande på gångbanor, cykelbanor och i motionsspår. Klagomålen kommer från både Tierp och Älvkarleby.

– Det körs i motionsspår bland skidåkare och bland barn som åker pulka. Det är ett problem och farligt för allmänheten, säger Bertil Danielsson.

Han uppmanar nu människor att höra av sig till polisen om man ser personer som kör vårdslöst.

– Inom Uppsala jobbar vi mot det här så att det blir ordning och reda. Men för det första vill vi att folk ringer till oss i den stund man bevittnar något, säger Danielsson.

Personer som dagligen arbetar utomhus har också hört av sig till polisen i samma ärende. På Nordupplands skoterklubb tar man avstånd från det hela.

– Folk som inte vet bättre kör överallt men vi tar helt avstånd från buskörningen, säger skoterklubbens ordförande Svante Franzon.

Han påpekar att klubben flera gånger försökt få tillstånd till lagliga leder.

Som det är i dag går det inte att på laglig väg ta sig till bensinstationen i Skutskär.

Vidare konstaterar Franzon att buskörningen slår hårt mot alla skoterförare som sköter sig. Han uppmanar liksom polisen folk att höra av sig om någon ser någon som kör olovligt.

– Det kan vara svårt att känna igen personer men man kan skriva upp regnummer, ta signalement eller försöka se vilket skotermärke det handlar om, säger han.

Mer läsning

Annons