Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen utreder inbrottsvåg i Skutskär

Polisen misstänker att en eller flera gärningsmän har varit på stöldturné i Skutskär under helgen. Ett tiotal anmälningar om inbrott har kommit in.

Annons

Inbrotten har skett i villor, garage, källarförråd och i ett fritidshus. De flesta stölderna inträffade under natten mot lördag. På flera ställen har gärningsmannen lämnat spår efter sig i form av en kvarglömd ryggsäck, knivar och diverse andra prylar. Polisen tror att det rör sig om samma gärningsman vid samtliga inbrott.

Från en villa på Televägen fick inbrottstjuven med sig en dator, ett pass och flera handgjorda knivar. Vid ett par garage har gärningsmannen försökt släpa med sig en cykel och en propeller men misslyckats. Under helgen fick också Fyrklöverns äldreboende och Jungfruholmens skola besök av oinbjudna gäster. Därifrån tros gärningsmannen ha fått med sig flera datorer och olika mediciner.

En Skutskärsbo har hört av sig till polisen då han hittat föremål i anslutning till sin villa. Sakerna tillhörde inte villaägaren och polisen misstänker att det är stöldgods från de tidigare inbrotten. Polisen har startat en utredning gällande inbrotten. Man går igenom den kvarglömda ryggsäcken och genomför tekniska undersökningar på brottsplatserna. Dessutom kommer polisen att röra sig i de drabbade områdena för att få fram fler vittnesuppgifter.

Mer läsning

Annons