Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisens flytt dröjer - tar över Skatteverkets lokaler

/
  • NYA POLISSTATIONEN. Polisen i Tierp och Skutskär hoppas att vara inflyttade i sina nya lokaler vid årsskiftet. Skatteverket öppnar istället ett gemensamt kontor med Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.

Vid årsskiftet hoppas polisen i Tierp och Skutskär kunna flytta in i sina nya lokaler i gamla tingshuset. Men inte som planerat i de gamla tingslokalerna - utan i Skatteverkets nuvarande utrymmen.

Annons

– Det har blivit en fördröjning. Förhoppningsvis ska vi kunna flytta in före årsskiftet, säger Henrik Thelander, chef för ordningsavdelningen i Uppsala län.

Som Arbetarbladet tidigare har berättat ska polisen få nya lokaler i Tierp. Samtidigt stängs polisstationen i Skutskär. I fortsättningen ska de husera i gemensamma lokaler i gamla tingshuset i centrala Tierp.

Planerna har dock förändrats något. Tidigare skulle polisen ta över de gamla tingslokalerna. Nu har de ändrat planerna och flyttar istället in i Skatteverkets lokaler i samma hus.

Orsaken är att polisen vill bygga till ett garage. Vid de första planerna var då en grannes uthus tvunget att flyttas. Nu behövs inte det.

– Däremot kommer det nog att dröja lite längre innan garaget är färdigt. Under tiden kan vi använda vårt gamla garage, förklarar Henrik Thelander.

När stationen i Skutskär stängs finns planer på att ha polisiär service i någon form. Hur det kommer att utformas är oklart - men förebilden är polisen i Heby kommun där man kan göra enklare ärenden som att lämna in blanketter och göra anmälningar via dator.

 

Fotnot: Det är sedan tidigare bestämt att Skatteverket i Tierp i september kommer att flytta till Uppsala. Istället ska de öppna ett gemensamt servicekontor med Försäkringskassan i Arbetsförmedlingens lokaler.

Annons