Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO samlade namn mot orättvisa skatter

/
  • PROTEST. Ulf Pettersson, ordförande för PRO Månkarbo-Kyrkbyn, diskuterar skattesystemet med pensionären Gun Svannäs.

Lika skatter för pension och arbete. Det var PRO:s budskap när man under fredagen protesterade mot orättvisa skatter.
Namninsamlingar skedde på flera platser i Tierps kommun.

Annons

Med gällande regler skattar en pensionär mer än en löntagare med samma inkomst. Fredagens kampanj var riksomfattande och genomfördes i storstäder och på mindre orter över hela Sverige.

– Vi tycker att skatterna är orättvisa. Det är helt fel att en pensionär ska betala mer i skatt än en löntagare med samma inkomst. Undersökningar visar att 90 procent av Sveriges befolkning tycker att det här är fel. Vi måste hålla frågan levande, det kan bli viktigt till nästa val, säger Gert Berlin, ordförande i PRO:s samorganisation i Tierp.

I Månkarbo stod Ulf Pettersson och Rolf Björklund och samlade namnunderskrifter. För den som var lite småhungrig bjöds det också på grillad korv.

Under dagen samlade man in ett 70-tal underskrifter från Månkarboborna. Och det var inte bara pensionärer som engagerade sig, människor i alla åldersgrupper slöt upp bakom PRO:s budskap. En av dessa var 28-årige Sissel Backe.

– Jag vill att pensionärer ska få rättvis skatt. De har betalat skatt hela livet och ska ha någonting tillbaka, säger hon.

Gun Svannäs håller med.

– Det är väl orättvist att jag ska betala mer skatt än någon som jobbar. Jag har betalat skatt hela livet och sen blir jag straffad när jag blir pensionär.

Annons