Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Resenärer besvikna över Upptågets fortsatta strul

/
  • PÅ VÄG TILL JOBBET. Jonna Hedström är påväg till sitt sommarjobb på Skansen, men tvingas vända hem igen eftersom hennes tåg har ställts in.´
  • BESÖK I LÖVSTABRUK. Marie Karlsson och Mats Westholm är påväg hem till Stockholm. ”Vi har inte bråttom någonstans eftersom vi har semester, men det är ändå dåligt att så många tåg ställs in”, säger de.

På fredag morgon satt en stor grupp resenärer vid Tierps järnvägsstation. Många var både irriterade och besvikna över de inställda tågavgångarna med Upptåget och som fortsatte även under fredagen.

– Det här är hur dåligt som helst, säger Jonna Hedström.

Annons

Tidigare under veckan rapporterade Arbetarbladet om Upptågets inställda tågavgångar, och om DSB Upplands personalbrist som är huvudorsaken till det.

På fredag morgon satt många resenärer på järnvägsstationen i Tierp och väntade på en ersättningsbuss till de inställda tågen.

– Jag kommer att komma försent till mitt jobb, sa en besviken Jonna Hedström.

Jonna är 17 år och har över sommaren fått jobb på Skansen i Stockholm. Något som hon är väldigt glad över, men samtidigt oroar hon sig över alla inställda tågavgångar. Samtidigt hävdar DSB Uppland att de försöker med allt för att ställa tågproblemen tillrätta.

– Vi har precis arbetat fram en djupanalys av personalbehovet för cirka en månad framåt. Vi hyr in lokförare från bemann-ingsföretag och försöker få vår egen personal att ändra sina semestrar, säger Lena Eriksson, affärsområdesansvarig på DSB Uppland.

Ni har haft sex månader på er att planera inför sommaren, hur kunde det bli så här?

– Det är svårt att ta över en verksamhet mitt i semesterperioden som vi gjorde, och dessutom så var det ovisst hur stor personalstyrka som vi skulle få när vi planerade inför semestern, säger Lena Eriksson.

Anser du att ni gör tillräckligt?

– Vi gör allt utifrån den situationen som vi är i nu, för att ordna det för våra resenärer, säger hon.

Mer läsning

Annons