Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S om missen inför kyrkovalet: ”Tråkigt och sorgligt”

”Tråkigt”, ”sorgligt” och ”oerhört beklagligt”. Det är reaktioner på att Socialdemokraterna missade att skicka in sin lista inför valet till kyrkofullmäktige i Tierp-Söderfors församling.

Annons

Arbetarbladet berättade om misstaget i fredagens tidning. Listan lämnades in 25 maj – tio dagar försent.

Ett misstag som uppdagades först i augusti.

Ombudsmannen för Socialdemokraterna i Uppsala län, Bertil Kinnunen, uppmanar medlemmarna i Tierp-Söderfors församling att rösta i kyrkovalet. Trots att det inte finns några kandidater till kyrkofullmäktige.

– Det är inte bra. För om folk inte röstar i valet till kyrkofullmäktige finns risken att de inte gör det till stift och kyrkomöte heller, säger Bertil Kinnunen.

Kinnunen tror inte att partiet lider någon skada på sikt, men menar att de måste se över rutinerna.

– Det var under brinnande valrörelse till Europaparlamentet, och olyckligt att allting krockade. Men trots det bör man ju kunna lämna in listan i tid.

Arbetarekommunens ordförande Villy Wahlström tycker att det som hänt är sorgligt – men menar att gjort är gjort.

– Det är synd, men det finns inget som vi kan göra åt det nu. Det är även tråkigt eftersom att Söderfors är ett så starkt fäste, säger han.

BoLennart Anbäcken är socialdemokrat och ordförande i stiftsfullmäktige. Han tycker att det är oerhört beklagligt om valdeltagandet i Tierp och Söderfors nu sjunker på grund av detta.

– Det brukar kunna gå att ordna om man upptäcker missen efter några dagar. Men när man upptäcker det först i augusti är det tragiskt. Jacob Hilding

Annons