Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sahlin hyllade Arthur på 100-årsdagen

/
  • ÖNSKEPRESENT. 100-årige Arthur Borg fick sin önskan uppfylld då Mona Sahlin (S) gratulerade honom på födelsedagen.
  • ÖNSKEPRESENT. 100-årige Arthur Borg fick sin önskan uppfylld då Mona Sahlin (S) gratulerade honom på födelsedagen.
  • STATYETT. Arthur Borg fick en statyett av August Palm. En speciell gåva från Socialdemokraternas partiordförande Mona Sahlin.
  • TAL. Bo Englund (S), ordförande i Tierps kommunfullmäktige höll tal.
  • MINNEN. Arthur Borg och Mona Sahlin tittar i en broschyr från Socialdemokraternas 100-årsfirande, vilket var samma år som Arthur fyllde 80.

Arthur Borg fick precis det han önskade sig på sin 100-årsdag. Mona Sahlin (S) besökte Örbyhus för att gratulera jubilaren.

Annons

– En bra present, jag har aldrig träffat henne personligen förut, säger födelsedagsbarnet.

Arthur Borg har varit medlem i Socialdemokraterna i 75 år. Under den tiden har han haft en rad olika politiska uppdrag, bland annat satt han i Vendels kommunfullmäktige i över 30 år. En av hans högsta önskningar inför sin födelsedag var att få träffa Socialdemokraternas partiordförande Mona Sahlin. Och just Sahlin var en av de drygt 60 personer som under lördagen samlades i Vendelgården för att hylla Arthur Borg på hans stora dag.

– Arthur gick med i partiet 1934, när min pappa var tre år. Hans historia är nästan lika med partiets, det var en självklarhet att jag skulle komma hit. Jag känner mig stolt att få vara här, säger Mona Sahlin.

75 år inom partiet, tror du att det är en siffra som du själv kommer uppnå?

– Haha, jag har bara gjort 25 än så länge så vi får väl se.

Med sig hade Mona Sahlin en speciell present, en statyett föreställande August "Mäster" Palm. Statyetten är en miniatyr av den staty som står framför LO-borgen i Stockholm.

– Arthur hade redan alla medaljer man kan få. Det här en extra fin gåva. Vi delar ut fem till tio stycken varje år till folk som gjort något speciellt, och det har Arthur gjort, säger Sahlin.

Bakgrunden till hennes besök var ett brev som sonen Lars Borg skrev. Och det var en present som uppskattades av en nöjd, men något tagen Arthur Borg.

– Det här är kanon, men han är lite tagen. Jag tror inte att han kommer att ha smält det här förrän måndag eller tisdag, säger Lars Borg.

Även kung Carl-Gustaf och drottning Silvia sände sina gratulationer via ett telegram. Utöver släkt och vänner fanns dessutom gamla kollegor inom politiken på plats.

Arthur Borg fick sin önskan uppfylld och han sammanfattade sin födelsedag kort och koncist.

– Det här var väldigt bra.

Under tiden han hade Mona Sahlin vid sin sida hann de båda bland annat med att diskutera två före detta statsministrar, Tage Erlander och Olof Palme. Arthur Borg lovade dessutom att han skulle "hänga kvar" så att han kunde rösta i nästa val.

– Det känns bra, vi behöver allt stöd vi kan få, säger Mona Sahlin.

Annons