Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sahlin kommer till Gimo för att tala om jobbkrisen

/

På lördag talar partiledaren Mona Sahlin (S) om jobbkrisen i Norduppland. Under talet i Gimo tar hon upp varslen på Sandvik, Atlas Copco och andra viktiga företag i området.

Annons

Mona Sahlin deltar under dagen på Uppsala läns partidistriktskonferens. Hennes pressekreterare Linda Romanus säger att talet givetvis innehåller kritik mot regeringen. Romanus berättar att Sahlin reser runt i Sverige i jobbkrisens spår. Under onsdagen var hon i Nynäshamn och nyligen i Trollhättan.

– Det berättar vi inte. Vi går inte ut med hennes agenda.

Även Ardalan Shekarabi, åttonde namn på partiets lista till Europaparlamentsvalet, deltar i kongressen. Det gör också 150 ombud från partiföreningarna i länet. 20 motioner ska behandlas. Flera handlar om järnväg och infrastruktur. Det finns också motioner om utökad tid inom barnomsorgen för föräldralediga och behovet av en tandvårdsreform.

– Vi ska även behandla ett regionalpolitiskt program med fyra huvudområden. De är jobb och tillväxt, miljö, välfärd med sjukvårdsaspekt samt kollektivtrafik och infrastruktur, berättar ombudsman Bertil Kinnunen.

Mer läsning

Annons